Wino z dodatkiem granatu
Data dodania: 18-04-2016
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje
Można powiedzieć, że picie wina jest częścią naszego życia, i to nie od wczoraj, czy od roku, ale od całych wieków. Co sprawia, że trunek ten towarzyszy ludzkości od tak dawna? Konsumpcja wina dostarcza wiele przyjemności. Bezsporne wino posiada wyjątkowe walory ( smak i aromat) , które w sposób istotny potrafią oddziaływać na nasze zmysły, koić je, a nawet rozpieszczać.
W dzisiejszych czasach po wino sięgamy już nie tylko dla wrażeń organoleptycznych, ale też ze względów zdrowotnych.
Wino jest cennym źródłem witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, które pomagają zwalczać różne rodzaje chorób i opóźniają oznaki starzenia.
Najczęstszym surowcem do wytwarzania wina są winogrona.
Na świecie wyróżnia się ich bardzo wiele odmian, wśród nich wymienić należy: Pinot Noir, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Syrah, czy Merlot.
Wino powstawać może także z innych owoców – gruszek, brzoskwiń, jabłek, porzeczek, mango, ananasów… wina owocowe.
Może być także wzbogacane sokiem owocowym. Jedno z najbardziej smakowitych połączeń udaje się z granatem.
100 ml soku z granatu pokrywa około 16% dziennego zapotrzebowania na witaminę C. osoby dorosłej jest także źródłem witaminy B5 (kwas pantotenowy), potasu i naturalnych fenoli.
Ze względu na swe właściwości antyoksydacyjne, granat może pomagać w walce ze złym cholesterolem, czy w unikaniu niektórych nowotworów.
Połączenie wina z sokiem z tego zdrowego owocu daje trunek o wysokich wartościach odżywczych i smaku, który na długo pozostaje w pamięci.
W ofercie sklepu Euro-wino znajdują się trzy wina o takiej charakterystyce: Mogen David Pomegranate, Pomegrogio Pomegranate i Arne Pomegranate.
Serdecznie zapraszamy.
Wino jest cennym źródłem witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, które pomagają zwalczać różne rodzaje chorób i opóźniają oznaki starzenia.
Najczęstszym surowcem do wytwarzania wina są winogrona.
Na świecie wyróżnia się ich bardzo wiele odmian, wśród nich wymienić należy: Pinot Noir, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Syrah, czy Merlot.
Wino powstawać może także z innych owoców – gruszek, brzoskwiń, jabłek, porzeczek, mango, ananasów… wina owocowe.
Może być także wzbogacane sokiem owocowym. Jedno z najbardziej smakowitych połączeń udaje się z granatem.
100 ml soku z granatu pokrywa około 16% dziennego zapotrzebowania na witaminę C. osoby dorosłej jest także źródłem witaminy B5 (kwas pantotenowy), potasu i naturalnych fenoli.
Ze względu na swe właściwości antyoksydacyjne, granat może pomagać w walce ze złym cholesterolem, czy w unikaniu niektórych nowotworów.
Połączenie wina z sokiem z tego zdrowego owocu daje trunek o wysokich wartościach odżywczych i smaku, który na długo pozostaje w pamięci.
W ofercie sklepu Euro-wino znajdują się trzy wina o takiej charakterystyce: Mogen David Pomegranate, Pomegrogio Pomegranate i Arne Pomegranate.
Serdecznie zapraszamy.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje