Wino gruszkowe - nowości z win polskich
Elvira de Mejia profesor nauk o żywieniu człowieka na Uniwersytecie Illinois w jednej ze swych publikacji zauważyła, że fermentacja może zwiększyć korzyści zdrowotne owoców, co znaczy, że gdy na jej drodze usuwane są cukry kilka kluczowych substancji chemicznych, takich jak antocyjany, stają się coraz silniejsze.
Jednym z najpopularniejszych win owocowych jest wino truskawkowe, którym najlepiej delektować się za młodu.
Proponujemy zaniechać jakiekolwiek próby jego przechowywania.
Poza tym poprzez swój niebanalny soczysty smak to lekkie różowe wino nie pozwoli by na długo zagrzać miejsce w domowej piwniczce.
Truskawka jest owocem bogatym w antyocyjany, a w winie są one skoncentrowane.
Dużym zainteresowaniem cieszy się także wino z czarnego bzu – jeden kieliszek tego wina zawiera w sobie potężną armię przeciwutleniaczy, a także garbników.
A co powiecie Państwo na wino gruszkowe, które od tego tygodnia zasila szeregi polskich win?
Podobno jest przepyszne, ale sądzimy, ze najlepiej przekonać się samemu.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje