Dynamicznie rozwijające się winiarstwo australijskie przyprawia o ból głowy wielu europejskich winiarzy. Największą siłą tego regionu jest jego nowoczesność i prostota. Niemal całość produkcji przypada na łatwo rozpoznawalne na całym świecie wina odmianowe. Południowa i południowo-wschodnia Australia jest kolebką tutejszego winiarstwa. Z tej część kontynentu pochodzi zdecydowana większość tutejszych win. Od pewnego czasu jednak uprawa winorośli bardzo rozwija się również w zachodniej części Australii oraz w Tasmanii. Najważniejsze szczepy australijskie to: Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon, Semilion, Gewurztraminer, Sauvignon i Chardonnay. Można powiedzieć, że australijską filozofią jest wyrób win jak najbardziej oddających charakter poszczególnych odmian, uprawianych na danej glebie i w konkretnym klimacie. Zamysł ten zdecydowanie odnajduje swe odzwierciedlenie w praktyce,
wina australijskie są wszak trunkami dobitnie przyjaznymi w przystępnej cenie i o znakomitej jakości.
Nade wszystko zachęcamy do zapoznania się z ofertą win
Lindemans, które po prostu magnetyzują, ich degustacja wywołuje radość, a zakup nie obciąża portfela. Podobnie wina
Yellow Tail z charakterystycznym kangurem, które jak owo sympatyczne zwierzę uchodzić mogą za symbol Australii.