Polska, która jest pomostem miedzy wschodem, a Zachodem coraz śmielej prezentuje innym krajom Unii Europejskiej swe specjały. Wśród nich znajduje się iście polski hit mogący zrewolucjonizować dietę europejczyków. Są nim owoce aronii, owoce wyjątkowe, które łączą w sobie cechy śródziemnomorskiej kultury czerwonego wina i dalekowschodniej kultury zielonej herbaty – posiadają one bowiem zarówno antocyjany jak i katechiny, które mają bardzo pozytywny wpływ na kondycję zdrowotną ludzkiego organizmu. Jej owoce są także niezwykle bogate w składniki, które pomagają nam obronić się przed chorobami cywilizacyjnymi. Aronia należy do tej samej rodziny co jarzębina i jest owocem, które nie spożywa się w postaci naturalnej, a przetworzonej. Aronia jest na przykład dobrym surowcem do robienia herbatek owocowo-ziołowych, ekstrakt z jej owoców wchodzi także w skład wielu syropów. Rewelacyjnie smakują także nalewki produkowane na bazie aronii oraz wina, które nie mają sobie równych. Wina aroniowe charakteryzują się wyśmienitym profilem smakowym oraz zachwycają piękną intensywną barwą. Polecamy wina aroniowe marki Potęga Tradycji, która proponuje je konsumentom w trzech odsłonach: półsłodkim, półwytrawnym i wytrawnym.