Wina owocowe na każdy dzień
Data dodania: 19-02-2016
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje
Słowo "wino" zwyczajowo kojarzy się nam z napojem stworzonym na bazie winogron, ale już od wieków jest ono przecież produkowane także ze wszystkich rodzajów owoców. Człowiek od początku dziejów dążył wszak do sporządzania napojów alkoholowych z tego, co było dostępne. W wielu przypadkach takie owoce jak jagody, jeżyny, czy jabłka były bardziej przystępne niż winogrona, dlatego można by zaryzykować tezę, że historia wina tak naprawdę zaczęła się od win owocowych.
Obecnie wina owocowe produkowane są zarówno przez winiarzy „handlowych” jak i winiarzy „domowych” – stają się one także coraz bardziej popularne. W czym tkwi ich sekret?
Ludzie piją wina owocowe z różnych powodów.
Przede wszystkim lubią cieszyć się ich smakiem, który dobrze współgra z tym, co jedzą.
Być może argumentem jest to, że wolą kupować produkty lokalnego pochodzenia.
Niewykluczone, że impulsem są także powody zdrowotne (na przykład aronia stanowi proekologiczny gatunek owoców, nie akumuluje szkodliwych pierwiastków, zawiera za to cenne witaminy i minerały, które przenikają do wytwarzanego z niej wina).
Ale nie minie się z prawdą też ten, kto powie, że wina owocowe są konsumowane, ponieważ stanowią część kultury, do której ludzie są przyzwyczajeni.
Bez-zmiennie i szczerze polecamy Państwu wina marki Potęga Tradycji.
Firma oferuje szereg win o różnych profilach – słodkim, półsłodkim, półwytrawnym i wytrawnym we wspaniałych smakach sezonowych owoców.
Każdego dnia możemy uraczyć się winem z czarnej porzeczki, dzikiej róży, jarzębiny, truskawki, wiśni, śliwki, aronii, gruszki, jabłka z miętą i czarnego bzu. Wina te są wyjątkowe i warte spróbowania.
Ludzie piją wina owocowe z różnych powodów.
Przede wszystkim lubią cieszyć się ich smakiem, który dobrze współgra z tym, co jedzą.
Być może argumentem jest to, że wolą kupować produkty lokalnego pochodzenia.
Niewykluczone, że impulsem są także powody zdrowotne (na przykład aronia stanowi proekologiczny gatunek owoców, nie akumuluje szkodliwych pierwiastków, zawiera za to cenne witaminy i minerały, które przenikają do wytwarzanego z niej wina).
Ale nie minie się z prawdą też ten, kto powie, że wina owocowe są konsumowane, ponieważ stanowią część kultury, do której ludzie są przyzwyczajeni.
Bez-zmiennie i szczerze polecamy Państwu wina marki Potęga Tradycji.
Firma oferuje szereg win o różnych profilach – słodkim, półsłodkim, półwytrawnym i wytrawnym we wspaniałych smakach sezonowych owoców.
Każdego dnia możemy uraczyć się winem z czarnej porzeczki, dzikiej róży, jarzębiny, truskawki, wiśni, śliwki, aronii, gruszki, jabłka z miętą i czarnego bzu. Wina te są wyjątkowe i warte spróbowania.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje