Truskawki marynowane w zielonym pieprzu
Data dodania: 09-07-2012
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Doskonały pomysł na prosty, a przy tym wyrafinowany deser.
SKŁADNIKI
Truskawki ok.250-300g
Pieprz zielony marynowany: ok.50g
Syrop klonowy: 80ml
kulka lodów waniliowych
świeża mięta
WYKONANIE
Truskawki należy umyć, odszypułkować i pokroić wzdłuż na pół.
Następnie gnieciemy zielony pieprz i dodajemy do truskawek.
Całość zalewamy syropem klonowym i zostawiamy na noc aby się przegryzło.
PODANIE
Truskawki przekładamy do pucharka, na wierzch kładziemy gałkę lodów waniliowych. Deser dekorujemy liściem świeżej mięty.
Idealnym kompanem do tego deseru będzie szampan, polecamy wina musujące
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne