Tatar z łososia
Istna uczta dla zmysłów o nieskomplikowanym charakterze
SKŁADNIKI:
20 dag posiekanego wędzonego łososia
połowa świeżego ogórka
łyżka posiekanej świeżej kolendry
2-3 łyżki soku z cytryny
łyżeczka chrzanu wasabi (w proszku)
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka uprażonych ziaren sezamu
2 łyżeczki startego imbiru
1 łyżeczka oleju sezamowego
PRZYGOTOWANIE
Sok z cytryny wymieszać razem z chrzanem, ogórka obrać i drobno pokroić, a następnie
połączyć wszystkie składniki i doprawić wedle uznania. Przed podaniem schłodzić w
lodówce.
PODANIE
Pastę serwować na małych kanapeczkach chleba tostowego lub krakersach.
Do przystawki tej polecamy następujące wina greckie
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne