Tartaletki z dynią
Data dodania: 31-10-2012
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Tartaletki z dynią
Smaczny i pożywny podwieczorek nie tylko dla łasuchów
Składniki:
puree z dyni – 1szklanka
ciastka kakaowe – 300 gramów
margaryna – 0,5 sztuki
mleko skondensowane słodzone – 1szklanka
cynamon – 1 łyżeczka
imbir – 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa – 1 szczypta
jajka – 2 sztuki
cukier – 0,5 szklanki
- Przygotowanie:
Ciastka drobno pokruszyć i wymieszać z rozpuszczoną margaryną. Masą wyłożyć natłuszczone foremki. - Puree z dyni wymieszać dokładnie z mlekiem skondensowanym, cukrem, mąką i przyprawami.
- Wbijać po jednym jajku i ubijać masę. Przelać masę do babeczek i piec wszystko ok pół godziny w 180st.
- Do podwieczorku polecamy następujące wina deserowe
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne