Szaszłyki z polędwicy wieprzowej
Data dodania: 23-07-2012
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Wyborne w smaku szaszłyki z polędwicy wieprzowej - bardzo proste w przygotowaniu
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej można z powodzeniem zrobić zarówno na grillu, jak i w piekarniku.
Składniki:
Polędwica wieprzowa
Boczek wędzony - surowy lub parzony
Cebula
Papryka czerwona lub pomarańczowa (opcjonalnie)
Ogórek kiszony
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Polędwicę pokroić w plastry o grubości około 1 cm i rozbić delikatnie ręką. Tak przygotowane mięso posolić i popieprzyć. Nadziać składniki na pręty/patyki w następującej kolejności:
Boczek - polędwica - cebula - ogórek - papryka
Jeśli będziemy piec w piekarniku to należy piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec przez 30 minut.
Podawać z frytkami lub pieczywem.
Z potrawą wspaniale komponują się wina chilijskie - wino z Chile
Składniki:
Polędwica wieprzowa
Boczek wędzony - surowy lub parzony
Cebula
Papryka czerwona lub pomarańczowa (opcjonalnie)
Ogórek kiszony
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Polędwicę pokroić w plastry o grubości około 1 cm i rozbić delikatnie ręką. Tak przygotowane mięso posolić i popieprzyć. Nadziać składniki na pręty/patyki w następującej kolejności:
Boczek - polędwica - cebula - ogórek - papryka
Jeśli będziemy piec w piekarniku to należy piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec przez 30 minut.
Podawać z frytkami lub pieczywem.
Z potrawą wspaniale komponują się wina chilijskie - wino z Chile
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne