Zamówienia wysyłamy od 1 do 5 dni roboczych. Dziękujemy za cierpliwość i zapraszamy
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przepisy kulinarne » Stek z grilla

Stek z grilla

Data dodania: 23-04-2014
Dobry stek jest z zewnątrz chrupiący, a wewnątrz miękki. Żeby taki uzyskać, nie może być zbyt cienki.. Mięso należy smażyć przez kilka minut w dużej temperaturze, blisko żaru. Potem przenieś ruszt wyżej. Wtedy, w umiarkowanej temperaturze, mięso będzie dochodziło w środku.


Profesjonaliści używają specjalnego termometru do mięsa, aby uzyskać optymalny efekt: 55ºC dla mięsa średnio upieczonego i 60ºC – dla mocno upieczonego.

Z czym podawać dobry stek? Idealnymi dodatkami są tu chrupiące zielone sałaty: lodowa, rzymska, masłowa, lekko doprawione oliwą i sokiem z cytryny.

Nie może również zabraknąć wyśmienitego wina - najlepiej pasuje wino włoskie.
 


Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj