Słodkie wino – dobre wino
Data dodania: 08-03-2016
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje
A gdyby tak zastąpić ciężki deser czymś, co sprawi, że nasze podniebienia aż zamigoczą ze szczęścia? Nie żałujmy sobie przyjemności, zwłaszcza przy okazji Dnia Kobiet. A cóż może dostarczyć nam jej więcej niż słodkie wino podane w odpowiedniej temperaturze i wypite w doskonałym towarzystwie? Nie każdy przepada za wytrawnym smakiem czerwonego wina, ale każdy zasługuje na to, by móc je pić. Jego słodki profil jest doskonałym sposobem, aby zwolennicy tego smaku mogli cieszyć się z dobrodziejstw czerwonego wina.
Wino słodkie, tudzież deserowe produkowane jest z wyjątkowo słodkich winogron.
Taka naturalna produkcja musi być wspomagana przez odpowiednie warunki klimatyczne i swe odzwierciedlenie znajduje zazwyczaj w stosunkowo wysokich cenach win.
W innych przypadkach wina słodkie powstają poprzez zatrzymanie procesu fermentacji poprzez dolanie alkoholu lub poprzez dosłodzenie ich cukrem w kolejnych etapach produkcji.
W sklepach dostępnych jest całe mnóstwo win słodkich, wśród nich największe triumfy święcą wina z Mołdawii, Włoch, Hiszpanii, czy Portugalii.
Istnieje też wiele czerwonych win deserowych z USA, które wykonywane są s takich odmian, jak Zinfandel, Concord, czy Petite Shiraz.
Wina te wybuchają swą słodyczą zachowując przy tym doskonały aromat i walory, które niczym magnes zachęcają do kolejnych degustacji.
Idealnym przykładem są tutaj wina Mogen David. Mogen David Pomegranate, choć jest winem słodkim, to nie razi zbyt mocną i przesadzoną słodyczą.
Posiada przyjemny aromat owoców takich jak malina i lukrecja.
Przez konsumentów trunek ten odbierany jest jako bogaty, przyjemnie owocowy ze słodkim zakończeniem. Amatorom win słodkich z pewnością przypadnie też do gustu Mogen David Blackberry.
Gorąco polecamy także inne, półsłodkie wina z tej wspaniałej grupy: Mogen David Concord, Mogen David Zinfandel, Mogen David Moscato i Mogen David Moscato musujące.
Taka naturalna produkcja musi być wspomagana przez odpowiednie warunki klimatyczne i swe odzwierciedlenie znajduje zazwyczaj w stosunkowo wysokich cenach win.
W innych przypadkach wina słodkie powstają poprzez zatrzymanie procesu fermentacji poprzez dolanie alkoholu lub poprzez dosłodzenie ich cukrem w kolejnych etapach produkcji.
W sklepach dostępnych jest całe mnóstwo win słodkich, wśród nich największe triumfy święcą wina z Mołdawii, Włoch, Hiszpanii, czy Portugalii.
Istnieje też wiele czerwonych win deserowych z USA, które wykonywane są s takich odmian, jak Zinfandel, Concord, czy Petite Shiraz.
Wina te wybuchają swą słodyczą zachowując przy tym doskonały aromat i walory, które niczym magnes zachęcają do kolejnych degustacji.
Idealnym przykładem są tutaj wina Mogen David. Mogen David Pomegranate, choć jest winem słodkim, to nie razi zbyt mocną i przesadzoną słodyczą.
Posiada przyjemny aromat owoców takich jak malina i lukrecja.
Przez konsumentów trunek ten odbierany jest jako bogaty, przyjemnie owocowy ze słodkim zakończeniem. Amatorom win słodkich z pewnością przypadnie też do gustu Mogen David Blackberry.
Gorąco polecamy także inne, półsłodkie wina z tej wspaniałej grupy: Mogen David Concord, Mogen David Zinfandel, Mogen David Moscato i Mogen David Moscato musujące.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje