Zamówienia wysyłamy od 1 do 5 dni roboczych. Dziękujemy za cierpliwość i zapraszamy
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przepisy kulinarne » Ryż po jamajsku

Ryż po jamajsku

Data dodania: 24-08-2012
Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Bez mięsa też może być smacznie



Składniki

1 szklanka ryżu basmati albo zwykłego białego długoziarnistego
800 g pomidorów z puszki w całości
1 szklanka czarnej fasoli z puszki, osączonej z zalewy i przepłukanej
1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
1 mała papryczka (cubanella albo chili), drobno posiekana
2 dymki, posiekane na drobne kawałki
¼ szklanki świeżej kolendry, drobno posiekanej
1 łyżeczka soli
szczypta pieprzu

Przygotowanie

Włóż do średniego rondla ryż, pomidory i fasolkę. Dopraw zielem angielskim, solą i pieprzem i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejsz ogień i gotuj, aż płyn zostanie wchłonięty, a ryż będzie miękki (ok. 20 min). Wymieszaj widelcem, żeby ryż nie zbił się w zwartą masę. Przed samym podaniem dodaj dymkę oraz kolendrę i starannie wymieszaj.

Do dania polecamy wina chorwackie


Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj