Zamówienia wysyłamy od 1 do 5 dni roboczych. Dziękujemy za cierpliwość i zapraszamy
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przepisy kulinarne » Pyszne mięsko

Pyszne mięsko

Data dodania: 24-10-2012

Sycące danie na czerwono



Składniki:

kilogram cielęciny lub wołowiny pokrojonej w kostkę,

3 łyżki mąki pszennej,

3 łyżki koncentratu pomidorowego lub pół szklanki przecieru pomidorowego,

1-2 kiszone ogórki,

2 szklanki dowolnego rosołu z kostki, tudzież własnej roboty :)

4 łyżki masła lub margaryny,

sól, opcjonalnie potłuczone lub zmielone ziarna jałowca

Przygotowanie:

mięso oprószyć solą, obtoczyć w dwóch łyżkach mąki i obsmażyć na rumiano na tłuszczu w rondelku (z nierdzewnej stali). Zalać rosołem z kostki i dusić pod przykryciem do miękkości na niewielkim ogniu. Ogórki pokroić w kostkę lub w słupki i wymieszać z mięsem. Koncentrat rozprowadzić sosem lub odrobiną rosołu (przecieru nie trzeba rozcieńczać), ewentualnie dodać jałowiec, wlać do mięsa i doprawić do smaku. Łyżkę mąki rozprowadzić 2-3 łyżkami zimnej wody, dodać do gulaszu, wymieszać i podgrzewać jeszcze przez moment, aż sos lekko zgęstnieje.

Z takim daniem wyśmienicie komponować będzie się wino argentyńskie


Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj