Zamówienia wysyłamy od 1 do 5 dni roboczych. Dziękujemy za cierpliwość i zapraszamy
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przepisy kulinarne » Pstrąg z grilla

Pstrąg z grilla

Data dodania: 10-07-2012
Ryba z grilla jest delikatnym i pełnym subtelności daniem. Smakuje zawsze - nie tylko grillowana latem.


Ryba z grilla jest niezwykle prosta w przygotowaniu.

Składniki:

Pstrąg - około 1,2 kg (sprawiony)

Sól

Pieprz - koniecznie swieżo zmielony

Kilka gałązek świeżego tymianku

Plasterki cytryny

1 ząbek czosnku (opcjonalnie)

Po umyciu Pstrąga dokładnie go osuszyć i ponacinać na każdej stronie.
Tak przygotowaną rybę posolić i opruszyc pieprzem od wewnątrz i na zewnątrz.

Do środka ryby włożyć:
dwa plasterki cytryny przeciętych na pół
ząbek czosnku pocięty w plasterki
kilka gałązek tymianku - dzięki tymiankowi całe danie zyskuje nie tylko walory smakowe, ale również zapachowe.

Całość posmarować oliwą.

Tak przygotowanego pstrąga można grillowac na 3 sposoby:

bezpośrednio na ruszcie

włożyć w specjalny koszyk do grillowania mięsa/ryb

zawinąc w folię - należy pamiętać, żeby nie zawijać jej ściśle

Rybę grillować po 4/5 minut z każdej strony, ale nie dłużej - gdyż wysuszymy delikatne mięso.

Po podaniu Pstraga na talerz najlepiej skropić go jeszcze cytryną.

Rybę można serwować z ziemniakami albo grzankami.

Do tak przygotowanej ryby z grilla wybornie smakuje białe wino , a w szczególności w wino nowozelandzkie

Smacznie, prosto, zdrowo - w połączeniu z wiem podwójnie :)






 

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj