Pory zapiekane z szynką
Data dodania: 08-08-2012
Normal
0
21
false
false
false
PL
X-NONE
X-NONE
Zdrowo, szybko, tanio i pysznie – idealnie.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Składniki:
4 pory – zielone części
10 - 12 cienkich plastrów gotowanej szynki
300 g sera gouda
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Pory przeciąć wzdłuż na pół i umyć. Pokroić na kawałki o długości około 5 cm. Wrzucić do wrzątku na około 4-5 minut.
Plastry szynki przeciąć na pół i owinąć każdy kawałek pora. Roladki ułożyć jedną przy drugiej w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem.
Ser zetrzeć na tarce i wymieszać ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Roladki polać sosem.
Zapiekać w temperaturze 180 C przez około 30-40 minut.
Najlepiej smakuje z winem izraelskimPrzejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne