Na mrozy najlepszy grzaniec
Data dodania: 20-01-2017
Ten doskonały trunek na bazie czerwonego wina dosładzanego miodem bądź cukrem z dodatkiem odpowiednich przypraw święci triumfy na całym świecie. Chętnie korzysta się z jego dobrodziejstw na jarmarkach świątecznych, ale także i w całym sezonie zimowym. Dla osób lubiących eksperymenty dużą frajdą jest samodzielne przygotowanie grzańca wedle własnych pomysłów, bądź sprawdzonych receptur.
Ci, którzy są niecierpliwi korzystają z gotowych produktów, które wystarczy wlać do garnka i podgrzać (broń Boże nie zagotować!!) do właściwej temperatury. Różnorodność grzanych win dostępnych na sklepowych pólkach zwiększa prawdopodobieństwo, że uda się znaleźć swoje ulubione.
Wśród grzańców znajdujących się w ofercie sklepu Euro-wino serdecznie polecamy Staropolski grzaniec aroniowy i jabłecznik, Grzane Mnicha, Zbójeckie Grzane, czy Grzane Starotoruńskie. Trunki te kuszą przyjemnym aromatem i są szybkie oraz łatwe w przygotowaniu. Wspaniale rozgrzewają, wzmacniają odporność i skutecznie poprawiają humor wlewając trochę słońca w bijące zimowym rytmem serca.
Grzaniec to trunek niezobowiązujący, nie narzucający określonej etykiety. Można go spożywać bezpośrednio z kieliszka, szklaneczki, czy glinianego kubka, można wykorzystać także w przygotowaniu rozmaitych drinków. Ich smakiem można cieszyć się w domowym zaciszu, można też na mieście, w pubach lub przy okazji napowietrznych spotkań ze znajomymi np. na kuligu, czy łyżwach.
I właśnie dla grzańców zimo trwaj jeszcze trochę! Wina grzane
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje
Zima w pełni, śniegu przybywa, temperatury wyraźnie spadają poniżej zera – w takich okolicznościach pogodowych zdecydowanie przyda się coś na rozgrzewkę. Herbata z cytryną na pewno się sprawdzi, ale już od starożytności znana jest duża lepsza metoda, która popularnie zwana jest dziś grzańcem. Kto dziś grzańca nie zna?
Ten doskonały trunek na bazie czerwonego wina dosładzanego miodem bądź cukrem z dodatkiem odpowiednich przypraw święci triumfy na całym świecie. Chętnie korzysta się z jego dobrodziejstw na jarmarkach świątecznych, ale także i w całym sezonie zimowym. Dla osób lubiących eksperymenty dużą frajdą jest samodzielne przygotowanie grzańca wedle własnych pomysłów, bądź sprawdzonych receptur.
Ci, którzy są niecierpliwi korzystają z gotowych produktów, które wystarczy wlać do garnka i podgrzać (broń Boże nie zagotować!!) do właściwej temperatury. Różnorodność grzanych win dostępnych na sklepowych pólkach zwiększa prawdopodobieństwo, że uda się znaleźć swoje ulubione.
Wśród grzańców znajdujących się w ofercie sklepu Euro-wino serdecznie polecamy Staropolski grzaniec aroniowy i jabłecznik, Grzane Mnicha, Zbójeckie Grzane, czy Grzane Starotoruńskie. Trunki te kuszą przyjemnym aromatem i są szybkie oraz łatwe w przygotowaniu. Wspaniale rozgrzewają, wzmacniają odporność i skutecznie poprawiają humor wlewając trochę słońca w bijące zimowym rytmem serca.
Grzaniec to trunek niezobowiązujący, nie narzucający określonej etykiety. Można go spożywać bezpośrednio z kieliszka, szklaneczki, czy glinianego kubka, można wykorzystać także w przygotowaniu rozmaitych drinków. Ich smakiem można cieszyć się w domowym zaciszu, można też na mieście, w pubach lub przy okazji napowietrznych spotkań ze znajomymi np. na kuligu, czy łyżwach.
I właśnie dla grzańców zimo trwaj jeszcze trochę! Wina grzane
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje