Museum Reserva - wino niezwykłe
Data dodania: 04-04-2014
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje
Hiszpania – kraj pełen smaków i aromatów
Tempranillo to odmiana, która stanowi trzon najlepszych czerwonych win z Hiszpanii i Portugalii . Prawie każdy trunek z Rioja i Ribera del Duero zawiera w swej istocie ten szczep. W Portugalii odmiana ta jest powszechnie stosowana w Douro Valley, zarówno dla win stołowych, jak i tych wzmocnionych (Porto).
Tempranillo to odmiana, która stanowi trzon najlepszych czerwonych win z Hiszpanii i Portugalii . Prawie każdy trunek z Rioja i Ribera del Duero zawiera w swej istocie ten szczep. W Portugalii odmiana ta jest powszechnie stosowana w Douro Valley, zarówno dla win stołowych, jak i tych wzmocnionych (Porto).
Tempranillo to zdecydowanie gruboskórny rodzaj winorośli o wysokiej liczbie antocyjanów, co prowadzi do powstania win niekwaśnych, o głębokich kolorach z umiarkowanymi taninami, które idealnie wpisują się w potrzeby współczesnego konsumenta wina.
Wielu specjalistów z tej branży uważa, że Tempranillo i amerykańska dębowa beczka powinni być ze sobą trwale połączeni. Dlaczego? Ponieważ profil smaku Tempranillo pięknie integruje się z nutami wanilii i kokosa, które nadawane są przez nowe dębowe beczki.
Musem Reserva – dziecko beczki i Tempranillo
Museum Reserva to bardzo wyjątkowe wino. Powstaje ono z wyselekcjonowanych winogron pochodzących z bardzo starych winorośli (od 70 lat wzwyż), koronujących wyżyny z widokiem na Pisuerga Valley na wysokości 790 metrów.
Cechy te, w połączeniu z surowym klimatem, dużymi kontrastami pomiędzy dniem i nocą oraz dużymi wahaniami temperatur w poszczególnych porach roku sprawiają, że tutejsze jagody gronowe są po prostu doskonałe. W takich warunkach przetrwać mogą wszak tylko elitarne jednostki.
Museum Reserva jest winem, które ma wiele wyróżników – rubinowy kolor z refleksami granatu, delikatny tostowo-korzenny aromat z nutą lukrecji, czerwonych owoców i dzikich jagód. Całość dopełniają balsamiczne oraz mineralne niuanse. Kompozycja ta jest mistrzowska – wszystko łączy się tu i przenika ze sobą w idealnym punkcie dojrzałości.
Wino charakteryzuje się niebywałą złożonością i wywołuje niesamowite wrażenia w trakcie i po konsumpcyjne. Na początku delikatne, subtelne i eleganckie, potem pełne i elastyczne na podniebieniu, by na końcu zachwycić ponownie wspaniałą gładkością, zdecydowanym ciałem i kremowością. Jego zmysłowy smak jest bardzo długi i utrzymuje się do końca.
Museum Reserva to nie tylko wino do picia, ale przede wszystkim kontemplacji. Śmiało można z nim usiąść i podziwiać to, co znajduje się w kieliszku.
Wielu specjalistów z tej branży uważa, że Tempranillo i amerykańska dębowa beczka powinni być ze sobą trwale połączeni. Dlaczego? Ponieważ profil smaku Tempranillo pięknie integruje się z nutami wanilii i kokosa, które nadawane są przez nowe dębowe beczki.
Musem Reserva – dziecko beczki i Tempranillo
Museum Reserva to bardzo wyjątkowe wino. Powstaje ono z wyselekcjonowanych winogron pochodzących z bardzo starych winorośli (od 70 lat wzwyż), koronujących wyżyny z widokiem na Pisuerga Valley na wysokości 790 metrów.
Cechy te, w połączeniu z surowym klimatem, dużymi kontrastami pomiędzy dniem i nocą oraz dużymi wahaniami temperatur w poszczególnych porach roku sprawiają, że tutejsze jagody gronowe są po prostu doskonałe. W takich warunkach przetrwać mogą wszak tylko elitarne jednostki.
Museum Reserva jest winem, które ma wiele wyróżników – rubinowy kolor z refleksami granatu, delikatny tostowo-korzenny aromat z nutą lukrecji, czerwonych owoców i dzikich jagód. Całość dopełniają balsamiczne oraz mineralne niuanse. Kompozycja ta jest mistrzowska – wszystko łączy się tu i przenika ze sobą w idealnym punkcie dojrzałości.
Wino charakteryzuje się niebywałą złożonością i wywołuje niesamowite wrażenia w trakcie i po konsumpcyjne. Na początku delikatne, subtelne i eleganckie, potem pełne i elastyczne na podniebieniu, by na końcu zachwycić ponownie wspaniałą gładkością, zdecydowanym ciałem i kremowością. Jego zmysłowy smak jest bardzo długi i utrzymuje się do końca.
Museum Reserva to nie tylko wino do picia, ale przede wszystkim kontemplacji. Śmiało można z nim usiąść i podziwiać to, co znajduje się w kieliszku.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje