Lasagne z grzybami
Data dodania: 01-10-2012
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Potrawa pełna jesiennego smaku smaku
Składniki
600g kurek
200g prawdziwków
2 cebule
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
pół szklanki bulionu warzywnego
1/2 l sosu beszamelowego
200g startego żółtego sera
400g płatków lasagne
szczypiorek
sól i pieprz
Przygotowanie
Grzyby oczyścić i pokroić, cebule i czosnek obrać i posiekać – razem z grzybami smażyć 3 minuty na oliwie. Wlać bulion i całość dusić 10 minut. Następnie przyprawić.
Do formy wlać trochę sosu beszamelowego, ułożyć połowę grzybów i sera, przykryć połową płatków lasagne i znów w tej samej kolejności ułożyć resztę składników każdą warstwę smarując niewielką ilością sosu.
Zapiekać około 45 minut w 180 stopniach. Na koniec posypać szczypiorkiem.
Do potrawy polecamy następujące wina francuskie
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne