Zamówienia wysyłamy od 1 do 5 dni roboczych. Dziękujemy za cierpliwość i zapraszamy
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przepisy kulinarne » Kurczak w kokosowej panierce z owocowymi nutami

Kurczak w kokosowej panierce z owocowymi nutami

Data dodania: 04-09-2012
Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Bardzo łatwe, bardzo smaczne, bardzo aromatyczne. Niezwykle owocowe danie mięsne.

Mówią, że palce lizać.



Składniki:

1 puszka ananasa

1 puszka brzoskwiń

2 średnie banany

4 filety z piersi kurczaka lub 1 pierś z indyka (opcjonalnie)

2 jajka

50 g mąki

100 g wiórków kokosowych

100 g śmietany kremówki

250 ml bulionu

Szczypta cukru

2 łyżki mąki ziemniaczanej

Sól

Pieprz

Przygotowanie:

Owoce z puszek osączyć. Sok zachować.

Banany oraz brzoskwinie przekroić na pół.

Umyte i osuszone mięso pokroić na kawałki (około 4-5 cm). Posolić i dodać świeżo zmielony pieprz. Kawałki mięsa obtoczyć w mące, roztrzepanych jajkach i wiórkach kokosowych. Tak przygotowane kawałki mięsa smażyć na mocno rozgrzanym oleju lub maśle klarowanym.

Ananasy (całe krążki), przecięte na pół banany oraz połówki brzoskwiń posypać wiórkami kokosowymi i smażyć na rozgrzanym tłuszczu około 3-4 minut.

Sok z owoców, śmietanę kremówkę oraz bulion wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem (jeśli trzeba). Dodać mąkę ziemniaczaną i gotować około 10 minut.

Usmażone mięso i owoce wyłożyć na talerz. Danie polać sosem.

Serwować z dobrym winem hiszpańskim


 


Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj