Krewetki z białym winem
Data dodania: 24-06-2014
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Leniwa sjesta z krewetkami w tle i białym winem na pierwszym planie
Lekkie, aromatyczne, niezwykle gustowne, zdrowe, niecodzienne włoskie dania z owoców morza i ryb to idealny pomysł na przekąskę w upalny letni dzień.
Lekkie, aromatyczne, niezwykle gustowne, zdrowe, niecodzienne włoskie dania z owoców morza i ryb to idealny pomysł na przekąskę w upalny letni dzień.
Krewetki w winie
To danie łatwe i szybkie do zrobienia.
1 kieliszek białego wina wytrawnego
kilkanaście sztuk królewskich krewetek
1 ząbek czosnku
2 łyżki masła klarowanego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 cytryna
sól i pieprz do smaku
Masło roztopić na patelni, wrzucić osuszone krewetki i smażyć po 3 minuty z każdej strony.
Wlać wino i gotować przez około 2-3 minuty, by wino się zredukowało. Doprawić solą i pieprzem.
Wyłożyć na półmisek i posypać posiekaną natką pietruszki. Cząstki cytryny ułożyć pomiędzy krewetkami.
Idealnie z daniem smakuje wino australijskie
To danie łatwe i szybkie do zrobienia.
1 kieliszek białego wina wytrawnego
kilkanaście sztuk królewskich krewetek
1 ząbek czosnku
2 łyżki masła klarowanego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 cytryna
sól i pieprz do smaku
Masło roztopić na patelni, wrzucić osuszone krewetki i smażyć po 3 minuty z każdej strony.
Wlać wino i gotować przez około 2-3 minuty, by wino się zredukowało. Doprawić solą i pieprzem.
Wyłożyć na półmisek i posypać posiekaną natką pietruszki. Cząstki cytryny ułożyć pomiędzy krewetkami.
Idealnie z daniem smakuje wino australijskie
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne