Karkówka w winie
Data dodania: 28-08-2012
Normal
0
21
false
false
false
PL
X-NONE
X-NONE
Krucha, pełna aromatycznych ziół, po prostu wyborna.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Składniki:
Karkówka 1 kg
5 ziół: Cząber
Tymianek
Estragon
Rozmaryn
Majeranek
pół szklanki czerwonego wina
1 cebula
2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
Oliwa lub masło klarowane do smażenia
Przygotowanie:
Plastry karkówki lekko rozbić i przyprawić solą, pieprzem oraz mieszanką ziół. Mięso podsmażyć na tłuszczu. Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek. Gdy cebulka i czosnek się zeszklą zalać wszystko winem i dusić około półtorej godziny.
Najlepiej serwować z winem z USA
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne