J.P.Chenet – łączenie wina i potraw
Data dodania: 24-06-2016
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje
Francja wywołuje teraz przede wszystkim skojarzenia z rozgrywkami Mistrzostw Europy w piłce nożnej. Kibice emocjonują się meczami, z ust Polaków nie schodzi Robert Lewandowski, który nie strzelił jeszcze gola, ale cały naród żyje tym, że Polska po latach porażek i niepowodzeń wyszła wreszcie z fazy grupowe, i to ze znakomitym wynikiem!
Ale stolicą footbolu Francja jest jeszcze przez kilka tygodni, a stolicą wina jest zawsze. Kraj ten należy do największych producentów szlachetnych trunków. Na jego terenie znajduje się mnóstwo krain specjalizujących się w określonych gatunkach, dumą jest Szampania, Alzacja, Burgundia, czy Dolina Loary.
Wina francuskie są nie tylko smaczne, ale i uniwersalne, łatwo i z sukcesem można łączyć je w pary z jedzeniem. Wszystko dzięki ich uniwersalności i różnorodności pozwalającej na wszelakie kombinacje.
W zestawianiu wina z potrawami kluczowa zdaje się być rola dodatków – jeśli są one bardziej aromatyczne niż danie główne, to one zdecydują o powodzeniu zestawienia z winem.
Pamiętajmy o tym.
J.P.Chenet – wino przyjazne jedzeniu
Istnieje pewna kategoria win, które wyjątkowo komponują się z jedzeniem, pasują do szeregu potraw i są elastyczne.
Należą do nich z pewnością Chardonnay (ale nie beczkowane), Pinot Blanc (zwłaszcza z Alzacji), wytrawne Rieslingi, Sauvignon Blanc, wytrawne wina różowe, a pośród czerwonych Pinot Noir i Merlot.
By znaleźć wino dobre nie trzeba szukać na najwyższych półach, na których ceny potrafią niekiedy wprawić w zakłopotanie.
Serdecznie polecamy Państwo doskonale wina J.P.Chenet które są tanie, pyszne i spełniają wszystkie warunki, o których mowa powyżej.
Te francuskie wina urzekają nie tylko ciekawym wyglądem, ale przede wszystkim wspaniałym smakiem. Tutejszy Merlot, czy Chardonnay zadowolą podniebienia każdego. Na szczególną uwagę zasługuje też J.P.Chenet Ice – gasi pragnienie doskonale, zwłaszcza w upały.
Wina J.P.Chenet doskonale pasują nie tylko do jedzenia, ale i EMOCJI. A te już w sobotę podczas meczu Polska-Szwajcaria – warto odpowiednio się zaopatrzyć.
Wina francuskie są nie tylko smaczne, ale i uniwersalne, łatwo i z sukcesem można łączyć je w pary z jedzeniem. Wszystko dzięki ich uniwersalności i różnorodności pozwalającej na wszelakie kombinacje.
W zestawianiu wina z potrawami kluczowa zdaje się być rola dodatków – jeśli są one bardziej aromatyczne niż danie główne, to one zdecydują o powodzeniu zestawienia z winem.
Pamiętajmy o tym.
J.P.Chenet – wino przyjazne jedzeniu
Istnieje pewna kategoria win, które wyjątkowo komponują się z jedzeniem, pasują do szeregu potraw i są elastyczne.
Należą do nich z pewnością Chardonnay (ale nie beczkowane), Pinot Blanc (zwłaszcza z Alzacji), wytrawne Rieslingi, Sauvignon Blanc, wytrawne wina różowe, a pośród czerwonych Pinot Noir i Merlot.
By znaleźć wino dobre nie trzeba szukać na najwyższych półach, na których ceny potrafią niekiedy wprawić w zakłopotanie.
Serdecznie polecamy Państwo doskonale wina J.P.Chenet które są tanie, pyszne i spełniają wszystkie warunki, o których mowa powyżej.
Te francuskie wina urzekają nie tylko ciekawym wyglądem, ale przede wszystkim wspaniałym smakiem. Tutejszy Merlot, czy Chardonnay zadowolą podniebienia każdego. Na szczególną uwagę zasługuje też J.P.Chenet Ice – gasi pragnienie doskonale, zwłaszcza w upały.
Wina J.P.Chenet doskonale pasują nie tylko do jedzenia, ale i EMOCJI. A te już w sobotę podczas meczu Polska-Szwajcaria – warto odpowiednio się zaopatrzyć.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje