Jesienny hart ducha z Riga Black Balsam
Data dodania: 18-09-2015
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje
Jesień coraz bardziej widoczna jest w naszym otoczeniu i wcale nie tylko na kartach kalendarza. Drzewa zmieniają kolory, poranki i wieczory są coraz zimniejsze. Tylko czekać, gdy za oknem zacznie szaleć deszcz i zimno, a całodzienna szaruga solidnie da się nam we znaki i wprawi w ponury, pełen melancholii nastrój. Receptą na chandrę może być dobra kuchnia, a jeśli jesienne przysmaki połączymy z odpowiednio dobranymi winami osiągniemy taką przyjemność, która w mik rozgromi marsowy humor.
Jesienią często dopada nas zmęczenie i senność, dlatego w tym okresie warto zadbać o dostarczenie organizmowi niezbędnych składników odżywczych, które zapewnią nam zarówno dobre samopoczucie, jak i odporność na zmieniające się warunki pogodowe.
Aby zahartować swój organizm polecamy profilaktyczną kurację znakomicie rozgrzewającą, ale wykazującą też jednocześnie właściwości lecznicze nalewką ryską Riga Black Balsam.
Riga Black Balsam to cudownie inny, wyjątkowo gładki i aksamitny w smaku, trunek, który dzięki swemu bogactwu składnikowemu otwiera konsumenta na cały szereg intensywnych doznań.
Wyczuwalne są tu subtelne aluzje kwiatu lipy, brzozy, korzenia waleriany, maliny, borówki, imbiru, a także akcenty gałki muszkatołowej, piołunu i czarnego pieprzu ożywiającego i drażniącego nieco podniebienie.
Riga Black Balsam przygotowywana jest starannie wedle ściśle określonej receptury już od ponad 250 lat.
Dojrzewa ona w beczkach dębowych, które wzmacniają jej słodko-gorzki smak i pozwalają na jego dalszy rozwój.
Balsam ryski doskonale nadaje się jako samodzielny trunek lub jako część gorących napojów i koktajli.
Jest także ciekawym dodatkiem do wyrobów czekoladowych i deserów, także kawy i owoców kandyzowanych.
Aby zahartować swój organizm polecamy profilaktyczną kurację znakomicie rozgrzewającą, ale wykazującą też jednocześnie właściwości lecznicze nalewką ryską Riga Black Balsam.
Riga Black Balsam to cudownie inny, wyjątkowo gładki i aksamitny w smaku, trunek, który dzięki swemu bogactwu składnikowemu otwiera konsumenta na cały szereg intensywnych doznań.
Wyczuwalne są tu subtelne aluzje kwiatu lipy, brzozy, korzenia waleriany, maliny, borówki, imbiru, a także akcenty gałki muszkatołowej, piołunu i czarnego pieprzu ożywiającego i drażniącego nieco podniebienie.
Riga Black Balsam przygotowywana jest starannie wedle ściśle określonej receptury już od ponad 250 lat.
Dojrzewa ona w beczkach dębowych, które wzmacniają jej słodko-gorzki smak i pozwalają na jego dalszy rozwój.
Balsam ryski doskonale nadaje się jako samodzielny trunek lub jako część gorących napojów i koktajli.
Jest także ciekawym dodatkiem do wyrobów czekoladowych i deserów, także kawy i owoców kandyzowanych.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Wino - informacje