Grillowane warzywa z kozim serem
Data dodania: 31-07-2012
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Danie smaczne, danie proste, danie nie tylko z ogrodowego grilla.
SKŁADNIKI:
Bakłażan 1szt
Cukinia 1szt
Papryka czerwona 2szt
Papryka żółta 2szt
Chleb tostowy
Kozi ser
Oliwa truflowa
Rukola 1 pęczek
Czosnek 1 ząbek
Pomidorki koktajlowe
Przyprawy
WYKONANIE:
Warzywa myjemy, oczyszczamy i kroimy: cukinię i bakłażan w plastry, papryki w większe kostki, a następnie marynujemy w soli pieprzu, czosnku i oliwie.
W następnej kolejności wrzucamy je razem z chlebem tostowym na ruszt i grillujemy z każde strony. Na opieczone kromki wkładamy kozi ser i zapiekamy chwilę.
PODANIE:
Na talerzy układamy wieżę z warzyw, wierzch przyprószamy rukolą, a na nią kładziemy grzankę z kozim serem. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.
Danie serwujemy oczywiście z winem, najlepiej białym winem argentyńskim
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne