Faszerowane cebule
Data dodania: 17-10-2012
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Idealne połączenie, które uraczy podniebienie
SKŁADNIKI
2 duże cebule
300g szpinaku
Ząbek czosnku
30g masła
100g sera pecorino
150g parmezanu
Małą czerstwa bułka
Orzeszki piniowe
Przyprawy
PRZYGOTOWANIE
Cebule obrać i gotować w osolonym wrzątku przez ok.15 min, następnie włożyć na 10 min do zimnej wody. Odcedzić, przekroić na pół, wyjąć część miąższu i drobno posiekać. Szpinak opłukać, czosnek obrać i razem z miąższem cebulowym podsmażyć wszystko na maśle. Dodać pecorino i 2/3 parmezanu. Wymieszać , doprawić i napełnić farszem połówki cebuli. Posypać pokrojoną w kosteczkę bułką, parmezanem i orzeszkami. Piec 20 min. w 200 stopniach.
Przekąska ta idealnie smakować będzie w duecie z winem francuskim
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne