Zamówienia wysyłamy od 1 do 5 dni roboczych. Dziękujemy za cierpliwość i zapraszamy
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przepisy kulinarne » Faszerowane cebule

Faszerowane cebule

Data dodania: 17-10-2012

Idealne połączenie, które uraczy podniebienie



SKŁADNIKI

2 duże cebule

300g szpinaku

Ząbek czosnku

30g masła

100g sera pecorino

150g parmezanu

Małą czerstwa bułka

Orzeszki piniowe

Przyprawy

PRZYGOTOWANIE

Cebule obrać i gotować w osolonym wrzątku przez ok.15 min, następnie włożyć na 10 min do zimnej wody. Odcedzić, przekroić na pół, wyjąć część miąższu i drobno posiekać. Szpinak opłukać, czosnek obrać i razem z miąższem cebulowym podsmażyć wszystko na maśle. Dodać pecorino i 2/3 parmezanu. Wymieszać , doprawić i napełnić farszem połówki cebuli. Posypać pokrojoną w kosteczkę bułką, parmezanem i orzeszkami. Piec 20 min. w 200 stopniach.

Przekąska ta idealnie smakować będzie w duecie z winem francuskim


Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj