Deser z mascarpone z jagodami
Data dodania: 07-09-2012
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Bo jeść należy z fantazją :)
Składniki
40 dag jagód
25 dag serka mascarpone
po 2 łyżki soku z cytryny i pokrojonych w paski listków melisy
płatki migdałowe
cukier lub miód do posłodzenia
Przygotowanie
1/3 jagód zmiksować i wymieszać z całymi jagodami. Dodać sok z cytryny, doprawić owoce do smaku miodem lub cukrem, wymieszać z melisą i na 20 min wstawić do lodówki. Mascarpone wymieszać z odrobiną cukru lub miodu, przełożyć do szklanych pucharków - do każdego po łyżeczce serka. Na nim rozłożyć masę owocową, a na wierzchu - po łyżeczce pozostałego serka. Posypać deser płatkami migdałowymi.
Do deseru najlepiej smakuje wyborne i nietuzinkowe owocowe wino polskie
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne