Carpaccio z łososia marynowanego w koperku i brandy
Data dodania: 06-09-2012
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Łosoś w niezwykłej i wyrafinowanej odsłonie
Składniki:
filet z łososia ok.300g
sól morska 3 łyżki stołowe
cukier 2 łyżki stołowe
koper siekany 2 łyżki stołowe
brandy 80 ml
Przygotowanie
Wymieszać wszystkie przyprawy oraz zioła i zalać brandy. Taką marynatą natrzeć obficie łososia i zostawić w lodówce na 5 godzin. Następnie przełożyć do zamrażarki na całą noc.
Gotowe pokroić na krajalnicy w cienkie plastry i podawać z cząstką cytryny.
Do łososia polecamy białe wino, najlepiej wino australijskie
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne