Zamówienia wysyłamy od 1 do 5 dni roboczych. Dziękujemy za cierpliwość i zapraszamy
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przepisy kulinarne » Biała kiełbasa zapiekana w białym winie

Biała kiełbasa zapiekana w białym winie

Data dodania: 27-03-2014
Danie z białej kiełbasy, które zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienie. Danie nie tylko wpsaniale smakuje, ale również zachwyca wspaniałym aromatem. Goście będą zachwyceni, a Wielkanocny stół wzbogaci się o nietuzinkową potrawę.


Biała kiełbasa zapiekana w białym winie

Składniki:
Biała kiełbasa (spażona)1kg
cebula czerwona
jabłka (np. gala)
ziarna ziela angielskiego
liść laurowy
sól
pieprz
majeranek
3/4 szklanki białego wina wytrawnego

Przygotowanie
Na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę. Doprawić ją solą i pieprzem oraz posypać majerankiem.
Upróżoną cebulkę wyłożyć do naczynia żaroodpornego, włożyć ziarna ziela angielskiego i liście laurowe.
Na to wszystko położyć biała kiełbasę, którą uprzednio należy pokroić w większe kawałki (w poprzek kiełbasy).
Zalać wszystko winem.
Włożyć naczynie żaroodporne (bez pokrywki) do nagrzanego do 180C piekarnika na 1 godzinę.
20 minut przed końcem pieczenia dodać ćwiartki jabłek bez gniazd nasiennych. Oprószyć delikatnie majerankiem.

Danie jest niezwykle smaczne i aromatyczne.

Polecamy do dania wino francuskie

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj