Zamówienia wysyłamy od 1 do 5 dni roboczych. Dziękujemy za cierpliwość i zapraszamy
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Przepisy kulinarne » Argentyńskie żeberka z grilla

Argentyńskie żeberka z grilla

Data dodania: 30-07-2012
Aromatyczne, chrupiące, soczyste, pachnące tymiankiem


Kuchnia argentyńska to głównie dania mięsne serwowane na bazie wołowiny, baraniny, cielęciny oraz drobiu.
Jako, że właściwie nieodzowny dodatek ziołowy stanowi tymianek dania są niezwykle aromatyczne i kuszące w smaku.

Przepis na argentyńskie żeberka z tymiankiem

Składniki:

Żeberka - około 3 kg

Tymianek - jedna łyżka świeżego drobno posiekanego tymianku (opcjonalnie suszony)

Czosnek - 4 ząbki drobno posiekanego czosnku

Ocet balsamiczny - 3 łyżki

Oliwa - 1 szklanka

Papryczka chili - 1 łyżka suszonej papryczki chili

Suszone pomidory - 1 łyżka drobno posiekanych suszonych pomidorów

Białe wino  - 1 szklanka

Sól

Przygotowanie:

Tymianek, czosnek, ocet balsamiczny, oliwę, chili, suszone pomidory i wino wymieszać. Umyte i osuszone żeberka natrzeć solą i następnie zalać uprzednio przygotowana marynatą. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny - może być dłużej.
Piec na grillu kośćmi do dołu.

Propozycje idealnych win to tego typu potraw to przede wszystkim wino hiszpańskie














 

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy kulinarne
Sklep internetowy shopGold
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Sklep przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich !
Jeżeli masz ukończone 18lat - zapraszamy
Wejdź do sklepuZrezygnuj